Twinkelkids vzwWAAROM TWINKELKIDS VZW ?


Twinkelkids VZW is ontstaan vanuit het feit dat er weinig begeleiding is voor kinderen van (groot)ouders / broer / zus met kanker of voor kinderen die met een verliessituatie te maken hebben. Vaak blijft het -weliswaar goedbedoeld- bij een prentenboekje dat meegegeven wordt en het telefoonnummer van een psycholoog. 

 

Maar kinderen hebben dikwijls meer nodig: ze zijn bang, onzeker, zitten met heel veel vragen die ze soms niet durven stellen, om hun zieke mama / papa / opa/ oma / broer / zus te sparen. Bij overlijden, maar ook bij andere ingrijpende momenten, bijvoorbeeld een echtscheiding, zien we hetzelfde weerkeren: kinderen die hun ouders sparen om hen niet te kwetsen, blijven zitten met een schuldgevoel,....

 

Als kindercoach werk ik steeds creatief, zodat kinderen hun gevoelens op deze manier een plaats kunnen geven. Binnen de VZW kies ik ervoor om ofwel kinderen individueel te begeleiden of in groepjes te werken, 'lotgenotengroepjes' heet dat dan. Kinderen voelen dat ze niet alleen zijn en vinden zo steun bij elkaar. 

 

Ik heb dit 'Twinkeltijd!' genoemd: kinderogen laten twinkelen is wat ik graag doe, ook binnen deze VZW.


De begeleiding voor kinderen die kanker meebeleven kan ik gratis aanbieden dankzij subsidies van Stichting tegen Kanker. Neem dus gerust contact op. Voor rouw- en verliesbegeleiding kan ik dit enkel gratis aanbieden als het om het overlijden van een ouder gaat. 

 

Welkom!

Ann

 

TWINKELKIDS VZW WORDT GESTEUND DOOR STICHTING TEGEN KANKER 


We zijn heel blij te mogen aankondigen dat Twinkelkids VZW de financiĆ«le steun krijgt van Stichting tegen Kanker en Levensloop Beveren. Heel erg dankbaar voor de "Levensloop-grant" die aan onze VZW werd  toegekend. Op die manier kunnen we voortaan de "Twinkeltijd" voor jonge lotgenootjes die kanker meebeleven in hun gezin GRATIS aanbieden.